06.12.2012 1630

Okul binamız 1996 yılında inşa edilmiş olup, 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılından bu yana okulöncesi eğitim hizmeti vermektedir. Kurucu müdürlüğünü Behiye DİNÇ yapmıştır. 22.09.2017 tarihinden itibaren Açelya YELTEKİN Okul Müdürü olarak görev yapmaktadır. Okulumuz üç katlıdır. Bünyesinde 13 adet sınıf bulunmaktadır. Ayrıca idare, rehberlik odaları, yemekhane, mutfak, kiler, tiyatro salonu, çok amaçlı iki salon, arşiv, malzeme odası ve aşçı dinlenme odası mevcuttur. Okulumuz geniş üç bahçesi, fen ve doğa etkinlikleri uygulama bahçeleri ve üç adet bahçe oyuncakları grubu ile tüm fiziki imkânlara sahip ender bir okulöncesi kurumudur. Okulumuzda 25 şubemizde eğitim yapılmaktadır. Öğrenci mevcudumuz 545 civarındadır. Sınıflarda ortalama 23 öğrenci mevcuttur.   2009 yılından bu yana okulumuz birçok projeye imza atmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının yaptığı denetim sonucunda temizlik ve hijyenin sembolü olan ´´Beyaz Bayrak´´ almaya hak kazanmış olup 8 yıldır bu unvanını korumaktadır. Çocuklarımızın temiz ve hijyen bir ortamda eğitim görmeleri için tüm kriterler yerine getirilmektedir. Ayrıca okulumuz bir eko(çevreci) okuldur. Çevre eğitimi okulumuz için olmazsa olmaz şartlardan birisidir. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TURÇEV) ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda eko okullar programı 8 yıldır devam ettirilmektedir. Bu programa göre her yıl bir eylem planı yapılmakta ve yapılan plana ne derece uyulduğu yılda 2 raporla belgelendirilmektedir. Her 2 yıl sonucunda Ankara dan TURÇEV görevlilerinin yaptığı denetim sonucunda çevreci okulun etiketi olan ´´Yeşil Bayrak´´ verilmektedir. Okulumuz bu bayrağı 4 dönemdir hak etmiş durumdadır. Obezite çağımızın en büyük sorunlarından biridir. Obezite artık okul öncesi dönemde bile görülmektedir. Bunu fark eden okulumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ´´Beslenme Dostu Okullar´´ projesi kriterlerini yerine getirerek yapılan denetim sonucunda ´´Beslenme Dostu Okul´´ belgesini almaya hak kazanmıştır. Bu proje sonucunda okulumuzdaki kahvaltı ve yemekler beslenme dostu okul kriterlerine göre düzenlenmeye başlanmış çocuklara erken çocukluktan itibaren sebze, meyve yemenin sağlıkları açısından ne kadar önemli olduğu hem çocuklarımıza hem de velilerimize hissettirilmeye çalışılmıştır.   2016-2017 Eğitim öğretim yılında Yenilikçi Öğretmen Projesine 5 proje ile başvuru yapılmıştır.2 si saha ziyaretine kalmıştır. “Bilinçli Tüket Yarınları Var Et" Projesi bölgesel ödül kazanmıştır. Okulumuzda iki yıldır yürütülmekte olan ve K2 Doll Has A Soul(Oyuncağın Ruhu Var) projesi ülkelerin kendine özgü efsaneleri ile matematiği birleştirip öğrencilere oyun yolu ile matematik sevgisi kazandırmak ve bir kültür harmanı yaparak öğrenme amaçlanmakta, K2 Listen Talk Spell Act (Dinle Konuş Hecele Göster) projesi Okul öncesinde kitap sevgisi ve okul öncesinde okumanın önemi konuları işlenmektedir. Okulumuz özel eğitime önem verdiği için ayrıca özel eğitim sınıfı faaliyete geçirilmiştir. Özel eğitim sınıfımızda 2 özel eğitimli öğrencimiz mevcuttur.